maandag 17 september 2007

Rain, thunder and lightning!



Hebben we al verteld dat we het hier zo vreselijk heet hebben?! Sinds de aankomst in Phoenix hebben we temperaturen van rond de 40 graden en hoger en zon, veeeeeel zon!
Maar vanmorgen bij het wakker worden, had ik het al door... Het was bewolkt... En de hoop op het rijden van de Shäfertrail werd minder.

Nadat we weer van een lekker ontbijtje hadden genoten bij Denny's en ons verwonderd hadden over wat anderen allemaal bestellen voor het ontbijt (echt bergen eten), gingen we op weg naar Canyonlands NP. We zijn rechtstreeks doorgereden naar het visitor center, alwaar ons niet werd afgeraden om de trail te rijden, maar er werd ook niet gezegd "go for it!". Er werd nog steeds regen verwacht en als de Amerikanen één ding beter kunnen dan Nederlanders, dan is het wel het weer voorspellen! Op dat moment was de trail nog goed te rijden, maar dat kon veranderen zodra de eerste druppels gingen vallen. De weg zou veranderen in een modderpoel! Dus de beslissing was snel genomen: we gingen niet! Jaja, ook wij kunnen verstandig zijn!

Natuurlijk lieten we de teleurstelling niet de overhand nemen en gingen we op weg 'exploring the park'. Als eerste zijn we naar het allerlaatste viewpoint gereden, waar we een geweldig uitzicht hadden op de 'footprint'.


Dit is niet de officiele naam, maar een andere Amerika reiziger heeft deze naam eraan gegeven. Bij dit viewpoint zagen we de eerste lichtflitsen en hoorden we de eerste donder.
Toch hebben we ook hier een trail langs de klif gelopen van ongeveer 1 mile. Na een tijdje voelden we de eerste druppels en zijn we als een razende terug gegaan naar de auto, waar we net op tijd aankwamen. Want als het gaat regenen, dan gaat het goed regenen. Gelukkig zijn het wel vrij korte buien, dus is het binnen een mum van tijd ook weer droog.

Tijd genoeg om een aantal andere viewpoints aan te doen, zoals Green River overlook, Upheavel Dome overlook en Mesa Arch. Ook in dit park konden we met gemak uren volmaken. En wij hebben slechts een klein stukje gezien, want een ander gedeelte van het park, daar komen we dit keer niet eens aan toe! We zijn aan het eind nog wel die richting uitgereden om naar Needles Overlook te gaan. Wat we hier zagen?! Donkere wolken, lichtflitsen... achter elkaar! Om bang van te worden. Regen, heel veel regen! En het was te merken, want er waren maar zeer weinig andere auto's. Tussen de flitsen door hebben we snel een fotootje geschoten en een filmpje gedraaid om vervolgens terug te rennen naar de veiligheid van de auto!

Op de weg terug naar Moab was het moeilijk om de ogen op de weg te houden, want de lichtflitsen waren erg spectaculair en volgden elkaar in hoog tempo op. Maar we hebben het weer gered, we zijn weer veilig in het hotel aangekomen.

En toen was het alweer etenstijd! En gingen we op weg naar het (jaja) restaurant tegen de heuvel. Hier wilden we in 2004 al eten, maar toen was het gesloten. En je raadt het nooit! Ook vanavond was het dicht! Dus geen giga steak voor ons vandaag....

Eén ding weten we wel: het is maar goed dat we de Shäfertrail niet gereden hebben. Maar we komen hier zeker nog een keer terug om 'm wel te rijden en de rest van het park te bekijken!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat grappig foto's van allerlei bekende plaatsen. Zijn jullie wel naar de delicate arches gelopen. Ik vond een telelens wel voldoende inspanning. Het was toe moordend heet. Hammer dat er geen foto's van het onweer zijn. Ik houd wel van een beetje spectakel. Hebben jullie trouwens ervaring met echt off-road rijden? Het schijnt toch iets ingewikkelder te zijn dan de gewoon rustig rijden.

JP

Anoniem zei

Hejjj zeg, hoe gaat het nou met de GPS - hoor daar heeeele diepe stilte over .....

Foto's zijn waanzinnig!

Monique

Anoniem zei

Kleine aanvulling: tekst bij foto's is ook waanzinnig! Vooral die "cactus"

Monique