zaterdag 15 september 2007

Back on the road again?!

Ja hoor, vandaag waren we weer back on the road. Om 09.00 uur hebben we uitgecheckt om vervolgens naar de Glenn Canyon Dam te gaan voor een rondleiding. De rondleiding begon om 09.30 uur en zou max. een uur duren.

We kunnen niet anders zeggen dan erg indrukwekkend. Wat een bouwwerk! Deze dam is slechts 15 ft., oftewel ongeveer 5 meter, lager dan de Hooverdam en dus de op één na grootste dam van de US. Met de gids zijn we naar beneden gegaan, de afdaling was ongeveer 53 verdiepingen, oftewel de helft van het Empire State Building in New York City. De muren hier zijn ongeveer 50 meter dik en van zandsteen, dus aardig poreus.

Er sijpelt continu water doorheen, zgn. weeping holes, maar dat is normaal om de druk van het water tegen de dam laag te houden. Verder is het normaal gesproken onder aan de dam altijd erg warm, door de opname van warmte in het beton. Om deze warmte tegen te gaan, hebben ze een zeer ingenieus systeem bedacht, nl. een grasveld! Ongelooflijk maar waar. Het gras is kunstmatig aangelegd en dient niet alleen om de warmte tegen te gaan, maar ook om het stof tegen te gaan.

Na deze tour zijn we nog wat boodschappen gaan doen, hebben de tank vol gegooid en zijn we weer op weg gegaan richting Moab in Utah. Op deze trip kwamen we ook weer langs Monument Valley, altijd leuk om te doen. Monument Valley is een gebied waar al vele films en reclames zijn opgenomen, zoals Butch Cassidy and the Sundance Kid, Thelma & Louise en diverse autoreclames. Hier kunnen wij één van onze favorieten dingen doen: offroad rijden!

In dit park kun je via een dirtroad de diverse rotsformaties bekijken. Wij rijden hier in een 4x4 en met een 4x4 ga je natuurlijk net iets harder dan de toegestane snelheid en dat betekent veel kuilen, zandhappen en pret voor 2. We hadden een donkerblauwe 4x4, die sinds vanmiddag rood is. En vandaag stond er vrij veel wind en als je dan vergeet de ramen dicht te doen, dan is ook de binnenkant van de auto mooi roodgekleurd. Oeps!

Nadat we hier weer veel pret aan beleefd hadden, gingen we op weg richting Mexican Hat. Ook hier waren we weer in onze nopjes, toen bleek dat er een dirtroad naar toe ging! Alleen hebben we hier iets rustiger aan gereden, want er zat een stationwagen voor ons, die wat rustiger moest rijden. Mexican Hat is ook weer een rotsformatie en altijd grappig om te zien.

Toen we eindelijk in Moab aankwamen en een hotel hadden gevonden en in de spiegel keken, hebben we eerst het zand maar eens van de gezichten gewassen: we leken wel roodhuiden!
Als laatste hebben we een nieuwe poging gedaan bij de Pizza Hut, en jawel, om met de woorden van JP te spreken: we kregen allebei een wagenwiel van zo'n 40 cm! Eindelijk the real thing!

Tot slot nog even dit: jullie vinden het leuk om onze berichten te lezen, maar wij vinden het hardstikke leuk om jullie reacties te lezen. :-P

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hi meiden,

Geweldig om dit allemaal te lezen, ik lig af en toe in een deuk...
Jullie hebben al heel wat meegemaakt in 1 week...
De foto's zijn echt super...
Heel veel plezier nog de komende tijd....!!!!!!

Knoth

Anoniem zei

ja Heusjes jullie hebben gelijk waar blijven de veeele reacties over jullie geweldige verhalen. Ik zie het al helemaal voor, 2 rooie gezichten die voor de balie staan om in te checken. En nu zeuren jullie zeker niet meer over de pizza hé.
tot mails, we sturen jullie ook een blog vanuit Portugal.
truus en Leo

Anoniem zei

Moab!
Ga voor de grootste steaks en het beste uitzicht naar dat restaurant op de heuvel langs de weg richting Arches park. Wij hadden daar een 24oz. steak. Erg grappig om eens in je leven gegeten te hebben. Verder wel een relexed dorpje.

JP