maandag 17 september 2007

Dead Horse Point, Shäfertrail en Arches...

We waren weer lekker vroeg op vandaag, hebben even naar huis gebeld en daarna zijn we richting Dead Horse Point gegaan. Hier wilden we eigenlijk in 2004 al langs, maar da's om de één of andere reden niet gelukt.

Dead Horse State Park is een vrij klein park, maar vergis je niet, het is erg indrukwekkend. Het is vooral bekend door de slotscène van de film Thelma & Louise. De scène waarin ze na de achtervolging het ravijn inrijden. Hier hebben we een trail gelopen langs de kliffen en zijn we op een fantastisch punt gaan zitten om eens op ons gemak te genieten van het uitzicht. Het is echt onbeschrijflijk wat we zien hier.

Vervolgens zijn we naar Canyonlands National Park gegaan, dat zo'n 30 a 45 minuten rijden verderop ligt, om te informeren naar de conditie van de Shäfertrail. De Shäfertrail ligt in Canyonlands NP en is zo'n 100 mile lang. Wil je deze trail uitrijden, dan ben je 2 dagen zoet. Het is nl. niet zomaar een trail, het is een trail die je alleen mag rijden met een 4x4 met high clearance en laten wij nou net een 4x4 hebben met high clearance! Het lijkt ons geweldig om een stuk van deze trail te rijden en het is onze bedoeling om dit morgen te doen.

Bij het visitor center Island in the Sky kregen we te horen dat de trail op dat moment heel goed te rijden was, maar dat er regen werd verwacht. Helaas is het bij deze trail zo, dat bij een buitje de trail onbegaanbaar wordt... Dus maar hopen dat het droog blijft.

Hierna zijn we nog even bij de Shäfertrail gaan kijken. Er is een viewpoint vanwaar je een geweldig uitzicht hebt op de trail. We hadden vanaf Dead Horse Point al wat auto's zien rijden op de trail, die zeer langzaam gingen. Vanaf het viewpoint in Canyonlands NP konden we ook nog zien, hoe de 4x4's over de weg schommelden en wat voor gaten ze af en toe moesten ontwijken! En ja, dit wil ik ook! Stoer! KICKEN!!! Alle hoop is dus gevestigd op morgen. We hebben wel afgesproken dat bij de minste geringste twijfel over het weer, we de trail niet gaan rijden...

Om toch nog één en ander te bewaren voor later, hebben we hierna het park verlaten en zijn we naar Arches National Park gegaan om te picknicken. Tja, tenslotte moet er ook gegeten worden. Dit park hebben we in 2004 al helemaal bekeken en gezien, vandaar dat we hebben besloten om dit park een beetje links te laten liggen. Echter, het is wel zo handig dat wij een America, the beautiful pas hebben, waardoor we vrij toegang tot alle nationale parken hebben! We kunnen ieder park in en uit, zo vaak als we willen.

Na de lunch hebben we besloten om aan het werk te gaan. Na 1 week zag de auto er nl. uit als een beest. Door de dirtroad naar the Wave en de tour door Monument Valley was de auto rood uitgeslagen, zowel binnen als buiten, het werd dus hoog tijd om de auto te wassen. Op naar de doe-het-zelf wasserette, alwaar ik natuurlijk de auto stond te boenen en Monique vanaf een veilig afstandje stond te kijken, met haar camera standby! Tja, ik weet ook niet waarom ze op een veilig afstandje bleef staan... :-D

Na dit harde werken hadden we wel iets lekkers verdiend, en dat lekkers verkopen ze bij de Starbucks: de frappucino! Erg lekker, in Nederland kun je ze helaas (nog) niet zo lekker krijgen!

Eén ding hadden we niet gedaan in 2004 en dat was de zonsondergang bekijken bij Delicate Arch en dat stond nog steeds op ons lijstje, dus gingen we weer op weg naar Arches NP. Op een lekker drafje naar de parkeerplaats gereden, waar we een teleurstelling te verwerken kregen: geen parkeerplaats meer vrij! Wat nu?! Nou ja, dan gaan we niet bij de Arch staan, dan gaan we naar het viewpoint! Daar was het een stuk rustiger, want vanaf dit punt heb je wel goed zicht op de arch, maar aan de schaduwzijde. Vanaf de andere kant heb je zicht op de (natuurlijk) de zonzijde! Geen probleem wat ons betreft en naar boven gingen we. Wederom is er maar één woord: Schitterend!

En nu is het tijd om lekker te slapen en hopelijk kunnen we morgen de Shäfertrail gaan rijden!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Héél mooie foto's. (Alleen nog even photoshoppen voor het laatste beetje)

JP

Anoniem zei

Mannnnnn ik kan het allemaal niet meer bijbenen zeg! Ben pas hier - jullie toeren te hard.

Monique